47-годишен от Плевен отива на съд, прострелял съсед с незаконно оръжие

Снимка: Dnevnik.bg
Снимка: Dnevnik.bg

47-годишният Тихомир Т. е с повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Плевен за това, че  на 26.05.2015г. в Плевен е прострелял Христо И. с пистолет, за който нямал  надлежно разрешение, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

Пострадалият живеел в блок в жк. „Дружба“, като в същия вход, под терасата на Христо И.  гаражното помещение било отдадено под наем. По повод честите сбирки, които се организирали в гаража и нарушаването на нощна тишина, живеещите в другия апартамент над гаража негодували и споделили за случващото се с обвиняемия – техен зет.

По време на един от поредните запои Тихомир Т.  приближил, като без да казва нищо нанесъл удар в лицето на пострадалия. Той  залитнал назад със стола. В същия момент обвиняемият извадил пистолет и произвел няколко изстрела към тялото на ;cgd, като му причинил огнестрелни наранявания в областта на главата, гърдите и корема. След изстрелите, в настаналата суматоха, обвиняемият избягал от местопроизшествието, а пострадалият  бил транспортиран в ЦСМП Плевен.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари