Днес екстрадират от Германия шофьора, убил трима студенти на пътя

08:33, 12 яну 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Ловеч и с решение на компетентен съд в Германия, днес  ще бъде екстрадиран убиецът на трима студенти Хуриет Сюлейманов. Той ще изтърпи наложеното му от съда наказание лишаване от свобода в размер на 15 години при първоначален строг режим, съобщиха от апелативната прокуратура във Велико Търново.

Той беше признат за виновен по постановление на окръжниясъд в Ловеч за предизвикано пътно-транспортно произшествие на 09.09.2014г., на първокласен път в района между гр. Луковит и с.Петревене, Ловешка област,, в резултат на което по непредпазливост причини смъртта на Владислав Г., Николай М., Цветелина Т., тримата от  Плевен и средна телесна повреда на Иван Г., от  Плевен.

След образуване на делото  Сюлейманов напусна страната, докато беше с мярка за неотклонение „домашен арест“. Процесът срещу него се води задочно, а Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието.

Хюриет Сюлейманове е бил установен и задържан в  Германия и в изпълнение на наша европейска заповед за арест ще бъде приведен в България, за да изтърпи наложеното му наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама