Плевенски лекари извадиха 12-килограмов тумор от корема на пациентка

15:06, 12 яну 17 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След  сложна и продължителна хирургична интервенция хирурзи от МБАЛ „Света Марина“ в Плевен успешно са отстранили 12-килограмов тумор от корема на 58-годишна пациентка от Ямбол, съобщиха от болницата.

Операцията е извършена вчера от екипа на  проф. д-р Григор Горчев и проф. д-р Славчо Томов.

Жената е постъпила в болничното зъведение с оплаквания от болки и тежест в корема, гадене и повръщане. Съобщила на лекарите за силно подуване на коремната област и рязко увеличаване на теглото до 110 кг през последната една година.

За консултация с гинеколог е насочена след профилактичен преглед при кардиолог, когото посещава по повод придружаващи заболявания. Специалистът установява наличието на голяма туморна формация в областта на корема, което се потвърждава след томографско изследване. Установява се, че образованието се намира в десния яйчник на пациентката и е с размери – диаметър 40 см.

Екипът  предприема незабавна хирургична интервенция, но операцията е усложнена от наличието на наднормено тегло на пациенката, три цезарови сечения и пъпна херния. Професионализмът на лекарския екип е решаващ за успеха на хирургичната операция и днес пациентката се намира вече в добро общо състояние, с нормални показатели и е подвижна.

Специалистите-гинеколози от МБАЛ „Света Марина“ – Плевен коментират, че туморите на яйчниците са едни от най-често срещаните заболявания в гинекологичната практика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама