Четирите фирми за зимно поддържане на Плевен се отчетоха на кмета

18:24, 12 яну 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирите фирми, ангажирани с почистването на община Плевен, да реагират на сигнали на граждани за проблеми със снега. Това разпореди днес кметът Георг Спаратански на среща с представители на фирмите за зимно поддържане  „Инжстрой”, „Чистота”, „А.С.А. България” и „Бека транс”.

Кметът препоръча да се обърне внимание на по-тесните улици в града като  „Ведрина”, „Еделвайс”, до бл. 129 в жк „Сторгозия”, улицата към ОУ „Св. Кл. Охридски” в жк „Дружба”, ул. „Гена Димитрова” и района около СУ „Ив. Вазов”, както и  стълбищата между БТК и зала „Катя Попова” и при училище „Единство”.

Предвид очакваните нови снеговалежи и отрицателни температури, той предупреди фирмите своевременно да обработват районите си с инертни материали, за да не бъдат пропуснати подходящите условия за тяхното ефективно действие.

И четирите фирми за зимно поддържане докладваха днес на срещата с кмета, че са изпълнили ангажиментите си съгласно договорните изисквания. Не са допуснати кризисни ситуации, затворени пътища и закъсали моторни превозни средства, беше заявено от представителите на „Бека транс”.

.Екипите на „Инжстрой” работят усилено и нощем, когато главните градски артерии са освободени от паркирали автомобили. Те са реагирали на сигнали на граждани, подадени и на кметската поща, на общо седем улици и кръстовища.

От фирмата информираха, че в района на „Кауфланд” /до входа на „Кайлъка”/ се отстранява ВиК авария, което налага мерки за очакваното заледяване след ремонта.

От „А.С.А. България” обявиха, че не срещат проблеми при снегопочистването, а в дейността им сметосъбиране не са обслужени около 10 контейнера от общо 1200 на територията на града. 

За липса на проблеми и изпълнение на графиците докладваха и от „Чистота”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама