Курсисти от Авиационната група в Долна Митрополия завършиха 8-месечно обучение

12:20, 13 яну 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общ успех Много добър 5.03 са постигнали военослужещите, успешно завършили курса за придобиване на длъжностна квалификация  „Войник-първи етап общовойскова подготовка” в Долн Митрополия. Това стана ясно днес на церемонията по връчване на удостоверенията на курсантите в Учебната авиационна група "Георги Бенковски" в града.

Удостоверенията бяха връчени от подполковник Ангел Николов-временно изпълняващ командир на грепата.

Обучението е проведено в центъра за подготовка на базата в продължение на 8 учебни седмици. Курсистите са преминали предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовка, военна топография, устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Р. България.

В края на обучението те са положили комплексни теоретични и практически изпити, които са се провели в полеви условия и обстановка, максимално близка до реалната.

На базата на постигнатите резултати, нчалникът на Центъра за подготовка и обучение – подполковник Мануш Христов изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво,, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама