Съдът в Плевен постанови условна присъда за мъж, укрил ДДС в особено големи размери

14:07, 13 яну 17 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж, обвинен в укриване на данъци в особено големи размери, е получил условна присъда, съобщава пресцентърът на Плевенския окръжен съд.

В качеството си на пълномощник, подсъдимият М.А. осъществявал фактически дейности и функции на данъчно задълженото лице – ”С.” ЕООД, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери – 492 700.60лв. Престъпленията били извършвани през периода месец април 2007 г. – месец юни 2008 г. в град Плевен.

Обвиняемият е потвърдил неистина в справки – декларации и е съставил и използвал документи с невярно съдържание при представяне на информация пред органите по приходите, както и е приспаднал неследващ се данъчен кредит в рамките на справките – декларации по Закона за ДДС.

Състав на Плевенския окръжен съд е постановил 2 години лишаване от свобода на М. А. и не му е наложил по-лекото предвидено наказание – конфискация на част или цялото имущество. Съдът е отложил изпълнението на така наложеното наказание с 3-годишен изпитателен срок от влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативния  съд във Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама