В Плевен ще бъде подписан договор за изграждане на воден цикъл за над 97 млн. лева

14:16, 16 яну 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договорът за изграждане на водния цикъл на Плевен и Долна Митрополия, който бе депозиран през март миналата година в Министерството на околната среда и водите, ще бъде подписан тази сряда в актовата зала на общината. Това съобщи днес кметът Георг Спартански. 

За целта в Плевен ще пристигне министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Поканен да присъства е и премиерът Бойко Борисов.

Проектът, на стойност над 97 млн. лева има за цел да подобри водния цикъл на агломерациите Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия, Ясен и Буковлък. Асоцииран партньор е "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД – Плевен.

В него са включени реконструкция, рехабилитация и модернизация на общата пречиствателна станция за отпадни води в Плевен, която обслужва  група населени места от общините Плевен и Долна Митрополия.

Предвижда се и изграждане на ВиК мрежи в селищата Ясен, Буковлък, Долна Митрополия и Тръстеник, изграждане на битова канализация и построяване на нова канализационна помпена станция и канализационен колектор за град Тръстеник и село Ясен

Средствата ще бъдат осигурени по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама