Найден Зеленогорски: Реформаторският блок ще продължи да бъде управляван на екипен принцип

16:24, 16 яну 17 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок ще продължи да работи на конфедеративен принцип. Това заяви днес  в Плевен председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок/РБ/ Найден Зеленогорски.

Той уточни, че блокът ще продължи да бъде управляван на екипен принцип и всяка партия ще запази суверенитета и независимостта си .

Първият съюзен конгрес на РБ ще се състои на 28 януари.  Тогава ще бъде разгледана политическата платформа на РБ за явяване на предсрочните парламентарни избори.

Зеленогорски добави, че вече ще има възможност и за индивидуално членство в РБ, т.е. може да не си член на нито една партия в блока, но да станеш член или симпатизант. Освен индивидуално, ще има и възможност за групово членство и по линията на неправителствени организации.

"Силно ще заложим отново на гражданското участие в РБ. Ще направим всичко възможно гражданските съвети по места, които създадохме преди време, да бъдат възстановени и освежени с още с хора и да се опитаме на предстоящите избори да се явим в добра кондиция", зака още още Найден Зеленогорски.

Той добави, че ще се търсят възможности с потенциални партньори за разширяване на РБ в дясно-център,

, оставяйки вратата отворена към всички дясно-центристки политически сили, да се явят отново единни на изборите, защото единството гарантира успех.

"Не сме затворили вратата за никой, включително и за колеги, които напуснаха Блока", подчерта Зеленогорски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама