Над 10 000 са учениците, получили образованието си в МГ"Гео Милев" в Плевен

08:29, 17 яну 17 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 10 000 са учениците, получили образованието си в плевенската математическа гимназия "Гео Милев" , която отбеляза 55 години от своето създаване. Това съобщи директорът на най-престижното училище в областта Ирена Борисова на тържествената церемония по отбелязване на годишнината в залата на Драматичния театър в Плевен.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на финансите Милена Петрова, която е  възпитаник на училището, кметът Георг Спартански, политикът Румен Петков, също ученик на гимназията и други бивши и настоящи преподаватели и ученици.

Повечето от завършилите гимназията имат успешна професионална реализация в страната и чужбина, а успехите от национални и международни състезания са достатъчно красноречиви за качеството на обучение, каза още Борисова. .

Математическата гимназия е не само една от емблемите на града ни, а и сред 10-те водещи училища в страната, което несъмнено е повод за гордост за всички нас, каза в обръщението си кметът Георг Спартански. За мен е чест и удоволствие да отличавам възпитаници на училището за победите им в престижни олимпиади, допълни той, пожелавайки още по-големи успехи на преподаватели и възпитаници.

По повод юбилея Георг Спартански връчи на директора Ирена Борисова почетен плакет на община Плевен.

         

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама