В Плевен ще се гледа дело срещу неправоспособен водач, убил 92-годишна пешеходка

11:38, 17 яну 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В продължение на три дни Плевенският окръжен съд ще гледа дело срещу срещу шофьор с отнета книжка, причинил катастрофа със загинала пешеходка. Обвинителният акт е внесен през ноември миналата година от плевенската окръжна прокуратура..

Обвиняемият Цветомир П.,41-годишен, при управляване на лек автомобил „Фиат“, без да има необходимата правоспособност, нарушил правилата за движение по пътищата като превишил скоростта за движение в населено място и  по непредпазливост причинил смъртта на Николина Б. на 92 години.

Инцидентът е станал  на 18.01.2015 г. около 14.40 ч. в град Плевен, 

Същият ден обвиняемият тръгнал с автомобила, за да вземе приятелката си. Към тази дата, той бил неправоспособен водач понеже свидетелството му за управление било отнето, поради отнемане на всички контролни точки за извършени многобройни – над 30 различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

.Въпреки, че бил в населено място, Цветомир П. ускорил скоростта на автомобила. По същото време, възрастната жена започнала да пресича улицата. Обвиняемият видял пешеходката късно, успял да натисне спирачките, но не могъл да избегне сблъсъка. При последвалият удар възрастната жена получила травми, в резултата на които починала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама