В Плевен четирима мъже бяха осъдени за отвличане

14:23, 17 яну 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Плевен четирима мъже получиха присъди за отвличане на млада жена, съобщава пресцентърът на Окръжна прокуратура. Извършителите разбили чуждо жилище и нахлули през нощта в него въоръжени. Данаил И., Младен И., Анчо И. и Исмет Ш. са се признали за виновни.

След внесен обвинителен акт и постигнато  споразумение с окръжната прокуратура в Плевен, Данаил И. е осъден на 5 месеца затвор при строг режим, а наказанието на другите трима е по една година "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок, като за този период са им наложени задължителни срещи с пробационен служител.

Данаил И. живеел на семейни начала с потърпевшата в дома му в село Бежаново до август 2016 г. Тогава жената го напуснала заедно с малолетното им дете и отишла да живее при майка си в село Комарево.

Обвиняемият я молил много пъти да се върне при него, но жената отказвала заради физическия тормоз, който й налагал.

На 7 септември м.г. Данаил И. уговорил братята си Анчо и Младен и приятеля си Исмет Ш. да я изведат насила от дома на майка й. Около полунощ групата отишла в Комарево с два леки автомобила. Нападателите разбили входната врата на къщата, въоръжени с дървени колове, открили жената вътре и насила я качили в автомобил за Бежаново.

Споразумението е потвърдено от съда и има последици на влязла в сила присъда.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама