И вторият убиец на бизнесмена от Левски остава за постоянно в ареста

11:54, 20 яну 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въззивният съд днес потвърди задържането под стража и на втория участник в грабежа, придружен с убийство в град Левски. По искане на  Плевенската окръжна прокуратура,  съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Йонко Е на 19 години.

Той е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че за времето от 02,00 ч. до 03,30 ч. на 30.12.2016г., в град Левски, област Плевен, ул. „Владимир Заимов“ № 8 в съучастие като извършител с Йордан С. отнел 50 000 лева и около един килогром златни накити от владението на Кирил И. и на Галя И. , с намерение противозаконно да ги присвои и грабежа е придружен с убийството на Кирил И. и тежка телесна повреда на Галя И.

Апелативният съд във Велико Търново остави без уважение жалбата на задържания за промяна на мярката му в по-лека и потвърди взетата мярка „задържане под стража“ като правилна и законосъобразна.

Съдът прие доводите ена прокуратурата, че извършеното деяние е тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда наказание в размер от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и съществува реална опасност Йонко Е. да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама