Ивайло Московски: Държавата е в реален икономически растеж от 3,7%

13:26, 20 фев 17 / Политика 25 334 Шрифт:
Автор:

В момента държавата е в реален икономически растеж от 3,7%. Това заяви в Плевен бившият транспортен министър Ивайло Московски, който бе избран за водач на листата на ГЕРБ в Плевен за парламентарните избори. По думите му "държавата е пълна с пари", тъй като във влогове в различни банки има над 100 млрд. лева на граждани и фирми, 16 млрд. лв. фискален резерв, липса на дефицит към бюджета.

"В ГЕРБ се опитахме да създадем  програма, която да стъпва на реалностите в живота",  каза още Московски. По повод листата на ГЕРБ за 15-ти  Плевен той заяви, че тя би могла да удовлетвори всички очаквания на различните сегменти от обществото и да надгради всичко онова, направено до момента с реални действия. 

Водачът на листата  представи накратко и акцентите в програмата на ГЕРБ, която  нарече прагматична и рационална.

"Листата е доста многообразна, опитали сме се да покрием всички очаквания на обществеността”, коментира Ивайло Московски. Според него експертите и знанията на хората, включени в листата, ще дадат добра мотивация и реалистичен избор на хората, когато отидат да гласуват.

Образованието, подобряването на благосъстоянието на гражданите, облекчения за бизнеса и гражданите, свързани с по-малко бюрокрация при изготвяне на важни документи, без повишение на данъците са сред акцентите в програмата на ГЕРБ, добави Московски.

В Северна България  освен доизграждането на АМ „Хемус”, важен приоритет ще е създаването на три индустриални зони, една от които ще е в Плевен, увери той.

Днес в 11 часа  ГЕРБ регистрира в Районната избирателна комисия листата си с кандидати за народни представители.

 След Московски се нареждат Цецка Цачева, председател на 43-ото Народно събрание, Пламен Тачев и Владислав Николов, които бяха народни представители в 43-ото НС, пета е Ралица Добрева, доскоро областен управител на Плевен. Листата на ГЕРБ е с 18 кандидати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама