Две жени от Плевен станаха поредните жертви на телефонни измамници

12:49, 21 фев 17 25 338 Шрифт:
Автор:

Вчера в Плевен са образувани две досъдебни производства за извършени телефонни измами, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР.  Във Второ РУ – Плевен  68-годишна плевенчанка е заявила, че около 13.30 часа на домашния си телефон е получила обаждане от непознат мъж, който се  представил за служител на МВР. За провеждането на полицейска операция по залавяне на извършители на престъпление е поискал 16 000 лв. Потърпевшата е изтеглила сумата от банка и е оставила парите в близост до кошче за боклук в централната част на Плевен.

Другият сигнал е постъпил в Първо РУ – Плевен. 77-годишна жена е съобщила, че около 10.00 ч. на мобилния си телефон е получила обаждане от мъж, който по същата схема заявил, че е служител на МВР и са му нужни пари за полицейска операция. 

Мъжът поискал 20 000 лв., като по възможност сумата да бъде в евро. Плевенчанката също е изтеглила от спестяванията си от банка – 10 000 евро в различни номинали. Непознатият мъж я направлявал по мобилния телефон и я накарал да остави  парите под пейка в централната градска част. 

По случаите са уведомени прокурори и работа продължава разследващ полицай. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама