Кметът на Плевен покани партиите да сключат споразумение за толерантна предизборна кампания

18:11, 21 фев 17 25 318 Шрифт:
Автор:

Във връзка с произвеждането на избори за народни представители, насрочени на 26-ти март 2017 г., кметът на Плевен Георг Спартански отправи покана до политическите партии и коалиции да подпишат споразумение за толерантна кампания, съобщава пресцентърът на общината.

Кметът призовава всички  да поставят агитационните си материали  само на определените за това места, а на сгради, огради и витрини - с разрешение на собственика или управителя на имота. Забранява се също използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението. Участниците в изборите не трябва да използват и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на опонентите си.

В споразумението е посочено, че не бива да се унищожават и заличават агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден.

Задължение на предизборните щабове е също да не поставят агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

 В 7-дневен срок след приключване на изборите агитационните материали трябва да бъдат премахнати.

 Подписването на споразумението ще се състои в 12.00 часа на 27.02.2017 г. (понеделник) в заседателната зала на III етаж  в сградата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама