Общинският съвет в Плевен ще гласува наредба за поддръжка на гробищните паркове

16:49, 22 фев 17 25 407 Шрифт:
Автор:

Общинският съвет в Плевен ще обсъди на предстоящата си сесия приемането на наредба за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения. Приемането й се налага, тъй като в общината извършването на траурните обреди, воденето на регистър на гробните места, събирането и отчитането на таксите за ползването на гробове по Закона за местните данъци и такси, се извършват от звено „Мероприятие управление на гробищни паркове“. То обаче няма задължение по поддържането им.

Кметовете на кметства и кметските наместници, без изрично възложени пълномощия и без осигуряване на целеви средства, стопанисват гробищните паркове на тяхна територия. Състоянието на гробищните паркове в Плевен предизвиква възмущението на гражданите – липса на алеи, окаяно състояние на съществуващите ритуални зали в двата гробищни парка – Горноплевенските и до Стадиона и липсата на такава зала в парк „Чаира“.

Необходимо е също да бъде въведен периодичен задължителен контрол на действащите гробищни паркове в общината от страна на Регионалната здравна инспекция.

Заседанието на местния парламент на Плевен ще се проведе на 24 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама