Студенти от Медицинския колеж в Плевен редят мартенски базар в подкрепа на хора с увреждания

09:40, 25 фев 17 25 451 Шрифт:
Автор:

По инициатива на студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” в Медицинския колеж в Плевен ще бъде подреден благотворителен мартенски базар. Част от мартениците ще бъдат изработени от лица с увреждания, като инициативата насърчава тяхната креативност, включвайки ги в творческия процес, съобщават  от пресцентъра на висшето училище. В дейността ще бъдат включени пациенти от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, деца от Помощното училище „П. Р. Славейков“ в Плевен, хора от Защитеното жилище за възрастни с умствена изостаналост, от Центъра за психично здраве и Дневния център за възрастни с увреждания.

Отделен щанд  ще отворят студентите-бъдещи социални работници от I и II курс, които са изработили мартеници за набиране на средства за подпомагане на различни инициативи на потребителите на социални услуги. 

Висшето училище предоставя и щанд на Националното сдружение на сираците в подкрепа на инициативата „Фестивал на красотата – Плевен 2017“ за подпомагане на абитуриенти в неравностойно социално положение.

Студентите-организатори на инициативата ще запознаят своите чуждестранни колеги с уникалната българска традиция на носене на мартеници . 

Базарът ще бъде отворен от 27 февруари до 01 март във фоайето на ректората на Медицинския университет, а събраните средства ще бъдат използвани за терапия на възрастни и деца с увреждания и за провеждане на трудотерапия.

Инициативата се извършва с подкрепата на ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама