В Плевен пет партии подписаха споразумение за толерантна предизборна кампания

15:04, 27 фев 17 25 407 Шрифт:
Автор:

Представители на ГЕРБ, коалиция „БСП за България“, Реформаторски блок, коалиция „Обединени патриоти“ и БДЦ подписаха днес предложеното от кмета на Плевен Георг Спартански споразумение за толерантна кампания. Основната идея е да не се допуска безразборно лепене на предизборни плакати в града, съобщиха от общината.

Кметът Спартански увери, че администрацията ще прилага стриктно и еднакво закона към всички партии при установяване на нарушение от тяхна страна.

Той съобщи и за първи нарушения – за налепени предизборни плакати по стълбове на тролейбусната мрежа и по фасади на частни сгради и имоти. Изпратен е сигнал за това до РИК, а от съответната коалиция ще бъде изискано писменото позволение от собственика на частния имот за разлепването на материалите, обеща кметът.

Представителите на партии и коалиции изразиха подкрепа за инициативата на споразумението и се обединиха около мнението, че чистотата в града и естетическият вид трябва да са обща грижа.

Споразумението е отворено и може да бъде подписано и от други политически субекти, когато те пожелаят, увери Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама