Заради вандалски прояви община Плевен няма да строи нови детски площадки

15:50, 28 фев 17 25 305 Шрифт:
Автор:

Общински инспектори са констатирали множество вандалски прояви на територията на детски площадки след края на зимния сезон, съобщи кметът на Плевен Георг Спартански. Възстановяването на щетите възлиза на над 300 хил. лева годишно.

Докато има подобни набези, няма да планираме изграждането на нови детски кътове за игри, въпреки че имаме 14 постъпили молби, заяви кметът. Той уточни, че стойността на една нова детска площадка, съобразена с всички европейски правила и стандарти, е 50 хил. лв. Ако площадките се пазят в добър вид, всяка година може да бъдат построявани по шест нови, обясни Спартански.

Той съобщи още, че общината планира да постави цветни пирамиди и висящи кошници с цветя в кварталите „Сторгозия” и „Дружба”. Не е ясно обаче доколко ще бъдат опазени, тъй като е напълно възможно и те да станат обект на вандалски набези, коментира градоначалникът. Миналото лято тазкива пирамиди бяха поставени в централната градска част и публичността на разположението им има възпиращ ефект за  посегателствата. Ще видим колко време ще оцелеят в крайните райони. Ще започнем облагородяването им, но и самите жители трябва да покажат, че усилията си заслужават, коментира  Спартански.

По думите на управителя на общинската фирма „Паркстрой” Дамянка Владимирова разсадникът на фирмата разполага с богато разнообразие, така че засаждането на цветни видове няма да е проблем. Снимка: Кметът Георг Спартански обави, че парите за нови детски площадки отиват за ремонти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама