Детска градина в Плевен получи мартеници от председателя на общинския съвет

17:28, 01 мар 17 25 579 Шрифт:
Автор:

Децата от втора група „Слънце“ на детска градина „Гергана“ в Плевен посрещнаха празника на Баба Марта с висок гост. При тях  беше председателят на общинския съвет Мартин Митев, който подари на малчуганите мартениците, закупени в началото на тази седмица от благотворителния базар в Медицинския университет. 

Както "Топновини" писа, благотворителната инициатива, организирана от Сдружението на сираците, е в помощ на абитуриенти от Плевен в неравностойно социално положение. Мартениците на базара са изработени от деца от дом за настаняване от семеен тип във Варна.

„Реших, че ще е хубаво мартеничките от този базар, които са изработени от деца, да бъдат подарени на деца. Събраните средства са за добри каузи. Хубаво е винаги, когато имаме възможност - да правим добро. Пожелавам ви да сте здрави и засмени, да радвате с успехите си своите родители и всички нас“, обърна се към малките си домакини Мартин Митев.

На всяко дете той подари по един от червено-белите символи, като за връзване на мартеничките помагаше самата Баба Марта, която днес бе гост на детската градина.

По време на празника децата от „Слънце” с предподаватели Боряна Недялкова и Иглика Влахова разказаха за традицията на 1 март и символиката, която носят мартениците.От името на малчуганите директорът на детската градина Таня Каменова подари на Мартин Митев ръчно изработени мартенски сувенири и домашно приготвена погача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама