Плевен ще е домакин на национално състезание по спортно ориентиране

07:00, 02 мар 17 25 343 Шрифт:
Автор:

Плевен ще e домакин на едно от най-големите състезания по спортно ориентиране за националната купа "Трети март". Тя е включена в календара на Българската федерация по ориентиране. В състезанието имат право да вземат участие всички клубове по ориентиране от страната с неограничен брой състезатели, съобщиха от организационния комитет на плевенския клуб по спортно ориентиране "Север". Заявки за участие до сега са изпратили над 300 състезатели от 23 клуба в страната. 

Стартът ще бъде даден в 11 ч., на 5 март в Бохотската гора край Плевен. Подготвени са маршрути в 13 възрастови групи, като най-дългото разстояние ще изминат мъжете /елит/ – общо 6 900 метра, с 20 контролни точки и сборно изкачване - 200 метра. Най-къси са маршрутите на 10-годишните – 1 500 метра, с 6 контролни точки и с 40 метра сборно изкачване.

Плевенският клуб  „Север” е носител на много награди от републикански и международни състезания,а Плевен е традиционен домакин на състезанията по ориентиране, припомниха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама