Съдът пусна под домашен арест полицаите, задържани за кражба на цигари за над 2.3 млн. лв.

08:19, 02 мар 17 25 538 Шрифт:
Автор:

Състав на Окръжния съд в Плевен постанови  мярка за неотклонение „Домашен арест“ на тримата полицаи, които бяха задържани за кражба на цигари без бандерол за над 2,3 млн. лева от склад на МВР в плевенското село Згалево.  Досега служителите на реда бяха в ареста за 72 часа с наложена мярка от прокуратурата. 

Въз основа на събраните по делото доказателства, съдът е преценил, че няма опасност тримата полицаи да се укрият и да извършат друго престъпление. 
Определението на плевенския съд не е окончателно и може да бъде протестирано от прокуратурата в тридневен срок. 

Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов са разследвани за кражба на конфискувани цигари без бандерол, които е трябвало да послужат като веществено доказателство  срещу неизвестен извършител  по друго дело.

Както "Топновини" писа,  досъдебното производство срещу тримата обвиняеми бе образувано от Районна прокуратура-Плевен, прието по компетентност от Районна прокуратура-Плевен, тъй като става въпрос за кражба в особено големи размери и представлява особено тежък случай. На 27 февруари след предварително разрешение от съдия от Окръжен съд-Плевен, следователи от Националната следствена служба и служители от дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР извършиха претърсвания и изземания от жилищата на задържаните плевенски полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама