Плевен посреща Националния празник със спортни прояви и концерти

08:50, 03 мар 17 25 287 Шрифт:
Автор:

Днес в 8.50 часа е началото на традиционните лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи” – Плевен, посветени на Националния празник 3-ти март. Турнирът по волейбол „Освобождение” е с начален час 10.00 в зала „Спартак”. По повод 3 март в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде открита и изложба по проект „Уникални реликви на Българското Възраждане”, с експонати гостува Националният военноисторически музей – София. Днес пред Панорамата ще бъде представен и традиционният музей на открито, организиран от дружество "Традиция".

Тържественият ритуал по повод 139 години от Освобождението на България започва в 11.00 часа на централния площад „Възраждане”. След него плевенчани и гости на града ще могат да видят празничен концерт с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и деца от ДГ „Щурче”. Концертът е от 12.30 часа в Драматичния театър „Иван Радоев”.

По случай  3-ти март,  Плевен ще се включи в общонационалната инициатива  „Пробуждане с хоро“. Организатори  са сдружение „Азбукари“ и „Българи за България“. Целта е да се покаже, че българският дух и традиция са живи. В Плевен инициативата  ще се проведе  от 12 часа на централния площад Възраждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама