Община Плевен пуска в действие паяци срещу безразборното паркиране

07:59, 07 мар 17 25 765 Шрифт:
Автор:

Два паяка ще вдигат и карат на наказателен паркинг неправилно паркираните автомобили в центъра на Плевен от 13 март. Това съобщи Иваница Бояджиева, шеф на общинското предприятие "Център за градска мобилност". Общината вече е сключила договор с фирмата, спечелила процедурата по договаряне. Според договора принудителното преместване ще става по нареждане на Центъра за градска молбилност, като изпълнителят е длъжен да изпълни нареждането в рамките на 30 минути.Транспортирането и разтоварването на автомобилите ще става на специализирания паркинг на ул."Гургулят" зад Регионалния исторически музей. 

През тази седмица от общинското предприятие ще огледат знаците и информационните табели,  за за бъде всичко по правилата, когато почне дейността на двата репатриращи автомобила, уточни Бояджиева.

От своя страна кметът Георг Спартански препоръча да се поставят забранителни знаци за паркиране на ул. „Вардар”, освен на живеещите там. Така ще бъде решен проблемът с безразборно паркираните автомобили, които създават проблем за нормално движение по улицата. Той припомни, че ежедневно граждани се оплакват  заради проблемния участък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама