Изложба от детски рисунки краси Дирекцията на полицията в Плевен

09:33, 07 мар 17 25 440 Шрифт:
Автор:

Изложба от 50 рисунки на тема „Аз и Детското полицейско управление“ е подредена във фоайето на МВР – Плевен, съобщават от пресцентъра. Инициативата е по програмата „Детско полицейско управление“ и има за цел да ангажира свободното време на децата и да популяризира  полицейската професия сред тях. Произведенията са дело на учениците от областта, включени в националната превантивна инициатива на вътрешното министерство, която стартира през 2016 година. 

Програмата стартира в началото на месец октомври 2016 година. В рамките на инициативата децата обогатиха познанията си за работата на полицията, преминаха през обучения по детска полицейска лична защита и първа долекарска помощ, запознаха се отблизо с полицейската техника, помощните средства, униформите. През декември децата получиха своята първа индивидуална задача – да нарисуват картини на тема „Аз и Детското полицейско управление”, които да участват в конкурс.

 Всички 50 автори получиха грамоти от ръководството на Областна дирекция на МВР – Плевен за отличното представяне на областно ниво. Три от произведенията са изпратени в Главна дирекция „Национална полиция“ в София за да участват в национална изложба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама