Два гробищни парка в Плевен ще имат денонощна въоръжена охрана

17:12, 07 мар 17 25 625 Шрифт:
Автор:

Община Плевен ще обяви обществена поръчка за денонощна въоръжена охрана на два гробищни парка, съобщи пресцентърът на местната управа.  Процедурата е на етап изготвяне на тръжна документация. Охранявани 24 часа ще бъдат гробищният парк до iтадиона и Горноплевенският гробищен парк. Финансов ресурс за третия гробищен парк „Чаира” ще се обсъжда при изготвянето на бюджета за следващата година.

С мярката общината цели предотвратяването на вандалски прояви, кражбите на паметници, надгробни аксесоари и растителност, достъпа на каруци и просещи.

Много от гробищните паркове на територията на общината не са оградени и достъпът на животни е безпрепятствен, растителността е избуяла, липсват алеи, което през зимните месеци и при дъждовно време прави невъзможен достъпът до гробните места, няма осветление.

За целта на общинската сесия през февруари бе приета  Наредба за организацията и управлението на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения.

Целта е да се регламентира тяхното управление и поддръжка и обредната дейност в населените места на община Плевен.

В резултат от приемането на новата наредба се очаква подобряване на дейността на общината в областта на благоустрояване на гробищните паркове чрез създаване на правила и изисквания за дейността на гробищните паркове в населените места на територията на общинат, осъществяване на ефективен контрол за тяхното спазване и своевременно установяване на нарушенията и наказване на нарушителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама