Община Плевен одобри нови схеми за светлинна украса

08:00, 10 мар 17 25 433 Шрифт:
Автор:

Три са новите трасета, по  които фирми ще имат възможност да монтират целогодишно светлинни рекламни пана в Плевен. Схемата вече е одобрена на eкспертния съвет, съобщи главният архитект на общината Светослав Митев.

 Разширението беше направено поради големия интерес, уточниха от общината. 

По бул. „Русе” - в участъка от ул. „Неофит Рилски” до бул. „Христо Ботев” са определени 9 позиции, по ул. „Цар Самуил” в жк „Сторгозия” /от СУ „Стоян Заимов” до кръстовището с читалище „Ракитин”/ позициите са също 9, а по ул. „Гренадирска” – от бул. „Данаил Попов” до ул. „Битоля” - местата за разполагане на светлинни рекламни пана са 10.

 Предложението за разширение на схемата ще бъде внесено за обсъждане на предстоящата на 30 март сесия на общинския, допълни арх. Митев.

Миналата година общината предостави три трасета за монтиране на светлинната украса, която беше разположена от „Кайлъка” в посока жп гарата по трите главни улици – „Димитър Константинов”, „Данаил Попов” и „Сан Стефано". Тогава близо 50 фирми се включили в тази инициатива. На всяка светлинна реклама фирмите поставят и свой бранд и имат ангажимента да се грижат за поддръжката й. Всичко се прави по схема, с единни естетически изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама