Полицията откри саксии с марихуана във фурна за хляб в Плевен

11:27, 10 мар 17 25 430 Шрифт:
Автор:

Над 160 саксии с канабис са открити във фурна за хляб, стопанисвана от 43-годишен плевенчанин, съобщи МВР. Операцията в  хода на процесуално-следствените действия е извършена на 9 март. Във фурната е открито помещение с размери 10х10 метра, оборудвано с 10 осветителни тела, монтирани на тавана, 10.трансформатора, въздухообменник с монтирана турбина в него, листни торове, електрически превключватели, електронни термометри и влагомери, вентилатори, филтри за пречистване на въздуха, 10 пластмасови платформи повдигнати от пода. 

Намерени са 160 саксии с торна смес и засадени 160 растения в тях с различна степен на съзрялост и височина. Теглото на листната маса е 8 кг. 
 43-годишният е признал, че насажденията са от марихуана. При претърсване и оглед в жилището му в плевенския квартал „Сторгозия“ са намерени около 100 грама суха зелена тревиста маса – марихуана. 

Назначени са експертизи. 43-годишният е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Полицейските действия са под контрола и непосредственото ръководство от прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама