Собственикът на фурната в Плевен, където бе открит канабис, е задържан заради побой над жена си

22:05, 10 мар 17 25 1569 Шрифт:
Автор:

Районната прокуратура в Плевен е привлякла в качеството на обвиняем Благовест К. за това, че е нанесъл жесток побой на жената, с която живее при фактически брачни отношения. По-рано днес полицията съобщи за разкрито тайно помещение във фурна, собственост на Благовест, където се отглеждал канабис. Пострадалата 34- годишна жена от Плевен е била открита в безпомощно състояние от патрул на Второ РУ в Плевен, изпратен да провери постъпил сигнал в дежурната част на управлението. 

Полицейските служители са открили пострадалата в апартамент в ж.к. „Сторгозия“ в изключително тежко състояние с множество наранявания по лицето и тялото. Тя е била в неадекватно състояние, трудно подвижна и не е можела до говори. Пристигналите на място полицейски служители са извикали екип на Спешна медицинска помощ и жената е била откарана в УМБАЛ – гр. Плевен с опасност за живота, където незабавно и е била извършена спешна операция. За инцидента е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура.

В хода на образуваното досъдебно производство е извършено претърсване на друг имот, стопанисван от обвиняемия , при което разследващите са открили 160 растения от рода на конопа. Предстои да бъде назначена физико – химична експертиза, която да установи точно вида на иззетите растения. При събиране на достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия или други лица към отглеждането на въпросните растения ще им бъде повдигнато обвинение 

От страна на Районната прокуратура в Плевен ще бъде внесено в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Благовест К.

Както "Топновини" писа, на 9 март в хода на провеждане на процесуално-следствени действия по досъдебно производство  е установено помещение с размери 10х10 метра, оборудвано с 10 осветителни тела, монтирани на тавана, 10 ел.трансформатори окабелени, въздухообменник, с монтирана турбина в него, листни торове, ел. превключватели, електронни термометри и влагомери, вентилатори, филтри за пречистване на въздуха, 10 пластмасови платформи повдигнати от пода. Намерени са 160 саксии с торна смес и засадени 160 растения в тях с различна степен на съзрялост и височина. Теглото на листната маса е 8 кг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама