Община Плевен предоставя безвъзмездно недвижими имоти на Административния съд и театъра

06:50, 11 мар 17 25 636 Шрифт:
Автор:

Нежилищни имоти – частна собственост на община Плевен, да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” и за нуждите на Административния съд , реши общинският съвет на Плевен. Решенията бяха приети на последното заседание през февруари. 
 С договор от 5 април 2007 г. между кмета на община Плевен и Министерството на правосъдието за нуждите на Административния съд е предоставен безвъзмездно за управление за срок от 10 години са предоставени целият втори и трети етаж от  сградата на ул. „П.Р.Славейков“ №21. 

Председателят на Административния съд Полина Богданова – Кучева е внесла искане срокът на този договор да бъде удължен. С изменение на Закона за съдебната власт, Висшият съдебен съвет приема от Министерството на правосъдието всички права и задължения по договорите, свързани със стопанисване и управление на недвижимите имоти на съдебната власт, сключени с министерството. 

„В общинския имот, предоставен за нуждите на съда, са направени значителни подобрения и същият е преустроен с оглед изпълнение на предназначението му като съдебна сграда. Чрез пристройка е обособен и самостоятелен вход за съда. Имотът удовлетворява съда като площ и брой помещения“, посочва в искането си съдия Богданова – Кучева. С решението си общинският съвет прие ползваният от съда общински имот да бъде предоставен безвъзмездно за управление на съда за срок от още 10 години. Консумативните разходи, свързани с ползването и поддържането на имота, както и данък сгради и такса смет, са за сметка на съда. 
 С решение на съветниците нежилищен имот – частна общинска собственост, се предоставя безвъзмездно за управление и на плевенския театър. Това е  складово помещение на втория етаж в двуетажна масивна сграда на ул. „Д-р Г.М.Димитров“ №82а. Помещението е необходимо за съхранение на декори, реквизит и материали на театъра. Складовото помещение се предоставя за нуждите на плевенския театър за срок от 10 години, гласи решението на местния общински съвет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама