Два "паяка" тръгват от днес по улиците на Плевен

09:29, 13 мар 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два репатриращи автомобила тип "паяк" ще прибират от днес неправилно паркираните автомобили в Плевен. Това става ясно от договора, подписан на 2 март между кмета Георг Спартански и фирмата "Крист ойл".  Договорът, със срок 5 години, стана факт в резултат на процедура „договаряне без предварително обявление”, след като за обявената миналата година обществена поръчка със същия предмет не се явиха кандидати. 

Изпълнителят „Крис ойл” ще оперира ефективно с два репатриращи автомобила от днес, 13 март, след проведени обучения, инструктажи и съгласувателни процедури с Центъра за градска мобилност.

„Паяците” ще преместват принудително автомобили, чиито собственици са нарушили Закона за движение по пътищата или са паркирали в „Синя зона”, без да заплатят съответната такса. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на специализирания денонощен паркинг, който се намира на ул. „Гургулят” /зад Регионалния исторически музей/. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лв., а за освобождаване – 50 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама