"Паяците" прибраха първите неправилно паркирани автомобили в Плевен

16:59, 13 мар 17 25 382 Шрифт:
Автор:

Първите три автомобила, спрени на забранени места в Плевен, са вдигнати с "паяк" и закарани на наказателния паркинг зад Регионалния музей,  стана ясно на оперативното заседание на ръководството на общината. Както "Топновини" писа, от днес двата репатриращи автомобила вече са в действие. Автомобили ще бъдат вдигани не само в центъра, а и в целия град, ако са спрени в нарушение,  предупредиха от Центъра за градска мобилност.

Сигнали за автомобили, паркирани в „синя зона” без талон, ще се подават от служители на Центъра за градска мобилност. Сигналите за автомобили, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата – на тротоари, зелени площи, в районите на спирки, пешеходни пътеки, кръстовища, се подават от служители на МВР.

От Центъра за градска мобилност са обходили улици и велоалеи, на които ще препоръчат да бъдат поставени допълнително знаци за забранено спиране и паркиране. Такива ще бъдат поставени на улиците „Хаджи Димитър”, „Вардар” и велоалеите на бул. „Русе” и ул. „Иван Вазов”.

„Синята зона” на ул. „Димитър Константинов” ще бъде запазена. Вече се работи за разширяване на „синята зона” по бул. „Русе” и по ул. „Св.св. Кирил и Методий” в града.

„За съжаление улиците на Плевен са същите на дължина и ширина каквито са били преди 50 години, но автомобилите са 50 пъти повече. По хиляди причини не можем да си позволим да правим нито надземни, нито подземни паркинги, защото са нужни милиони. А при настоящото ниво на култура, не могат да се изплатят, тъй като гражданите няма да ги ползват”, каза кметът Георг Спартански.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама