Собственици на заведения в Плевен поискаха узаконяване на летните градини

07:00, 14 мар 17 25 420 Шрифт:
Автор:

Общо 43 заявления за узаконяване на летните градини, обособени към кафенетата и ресторантите в Плевен, са  постъпили в общината от февруари месец насам. Това стана ясно на редовната работна среща на ръководството на местната администрация. Продължава работата на отдел „Незаконно строителство“ за съставяне на протоколи на нередовните, съобщи главният архитект Светослав Митев. До 10 март са съставени 18 протокола. 

В града има около 100 летни градини.  Кметът на Плевен Георг Спартански увери, че стриктно ще се спазват измененията на общинската наредба, която регламентира какви слънцезащитни съоръжения са позволени в тях, каква може да е  квадратурата им и т.н. 

„Никой не забранява тези съоръжения, но вече няма да се поставят безразборно, кой където и както е счел за удобно. На никого няма да му бъде отказано правото на това, стига да е по наредбата", заяви Спартански. 

Най-често заведенията не спазват указанията за  квадратурата, броя места, работното време, естетическия вид, поставянето на тенти и т. н., затова по предложение на кмета Георг Спартански през декември бяха направени промени в Наредба № 15 на местния парламент, които въвеждат точен регламент за дейността на летните градини. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама