Община Левски ще работи по съвместен инфраструктурен проект с Турну Мъгуреле

07:00, 15 мар 17 25 499 Шрифт:
Автор:

Община Левски и румънската община Турну Мъгуреле ще ремонтират пътни отсечки по съвместен инфраструктурен проект. Договорът за предоставяне на национално съфинансиране по проекта бе подписан от кмета на Община Левски Любка Александрова в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  В Община Левски  ще бъде ремонтиран общинският път, които свързва землищната граница на Община Пордим при село Каменец и главния път София –Русе, който минава през село Обнова. 

Този път от четвъртокласната пътна мрежа на Община Левски е единствената допустима пътна отсечка, за която общината можеше да кандидатства за това финансиране по трансгранично сътрудничество, защото свързва европейски трансграничен коридор“, поясни  кметът на общината Любка Александрова. 

Средствата, с които ще разполага  българската община за ремонт на пътната отсечка, ще са в размер на 2 596 171,34 евро, като от тях 2 206 745,64 евро ще бъдат отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие, а от национално съфинансиране общината ще получи  337 502,27 евро. Собственият  принос на партньора ще е  51 923,43 евро. 

Предстои среща в Община Турну Мъгуреле за организиране на дейностите по проекта, който е с продължителност 24 месеца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама