Плевенска гимназия се включи в националното състезание "Мога и зная как"

09:14, 15 мар 17 25 371 Шрифт:
Автор:

Професионалната гимназия по механоелектротехника ПГМЕ в Плевен се включи в националното състезание по приложна електротехника "Мога и зная как", съобщиха от ръководството на училището. Състезанието, организирано от министерството на образованието, цели да мотивира учениците за професионална реализация в тази сфера и да предизвика интерес към изучаваните професии. Участниците, разделени в две възрастови групи – първа група с ученици от ІХ – Х клас, и втора група -от ХІ – ХІІ клас, се състезават в два кръга – теоретичен и практически.

До втория кръг на училищния кръг се допускат учениците, класирани на първите шест места в първия кръг в двете възрастови групи.

Двата училищни отбора, с които гимназията кандидатства за допускане до регионалния кръг , се сформират от първите двама във всяка възрастова група. Победителите от първа възрастова група са Златин Стефанов, Кристиан Киририлов, Иван Христов, а от втора-Александър Николов, Цветомира Георгиева, Станислав Георгиев.

За участие в националния кръг на състезанието се класират по два отбора от всеки регион, за всяка от възрастовите групи. Състезателните задачи са с практическа насоченост и са изготвени на база на учебното съдържание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама