Плевенската прокуратура внесе в съда обвинение срещу петима, пребили мъж в дома му

09:44, 16 мар 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската окръжна прокуратура  внесе в съда обвинителен акт срещу петима мъже от село Борован, нахлули в чуждо жилище, пребили собственика му и отвлекли съпругата му. Според обвинителния акт, извършителите  Божидар Ц. Вълчо А., Росен А., Софрон К и Цветан А. нахлули в дома на потърпевшия Личко И.в село Глава, община Червен бряг и по хулигански подбуди му нанесли удари с брадва по главата, съобщи Апелативната прокуратура във Велико Търново. 

Нападението е извършено на  26.12.2015 г. в  към 07.30 ч. Срещу тях е повдигнато обвинение и за това, че по същото време отвлекли и противозаконно лишили от свобода Боряна К., като деянието е извършено по мъчителен начин за жената.

Обвиняемите са роднини и живеят в село Борован, област Враца. На 25.12.15 г. Божидар Ц. събрал в жилището си роднини и близки, за да отпразнуват настъпването на Коледа. Рано сутринта на следващия ден между обвиняемите протекъл разговор, че жената,  която живяла на съпружески начала с Вълчо А. – Петя К. го е напуснала и заживяла в друго населено място с друг мъж. 

Петимата решили, че ще я вземат и върнат в дома на Вълчо. Рано сутринта с два автомобила пристигнали в село Глава и спрели в близост на жилището на Боряна К. /сестра на Петя/ и Личко И. Влезли в къщата със сила и нанесли побой на Личо И. След това хванали Боряна К., нанесли й удари и дърпайки пищящата, необлечена жена я натикали със сила в единия автомобил. Питали я къде се намира Петя, но тя отговаряла, че не знае нищо за сестра си, защото не поддържали контакти. 

Откарали жената в къща в  Борован, където отново и нанесли побой, за да каже къде е сестра й. След това обвиняемите се сетили и за брата на Петя – пострадалия Виктор К., който живеел в същото село. Намерили го, завели го в къщата при Боряна и също му нанесли побой, като искали от двамата да убедят сестра си Петя да се върне при обвиняемия Вълчо А. През това време пострадалият Лилчо И. уведомил полицията за случая.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама