Условна присъда получи шофьор, причинил смърт на пътя

09:48, 17 мар 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Плевен постанови условна присъда на шофьор, причинил катастрофа с един загинал и двама пострадали на първокласния път при местността "Шумата".

В.Ц. е признат за виновен за това, че на 28 февруари, 2015 година, при шофиране нарушил правилата за движение и причинил по непредпазливост смъртта на Златко С. Според материалите по делото с телесни повреди са спътниците на жертвата- И. А., чието увреждане е  практическа слепота с лявото око и  А.Г., който е бил разстройство на здравето, временно опасно за живота и счупване на дясна ключица, довело до трайно затруднение на движенията на ръката.

Съдът е постановил присъда от 4 години лишаване от свобода,  като намалява така определеното наказание  с една трета/с 16 месеца/ до размера на две години и осем месеца лишаване от свобода.

Изтърпяването на  наказанието е  отложено  с пет години. Решението е на основание чл.66 от НК , според който при  лишаване от свобода до три години, съдът  може да отложи изпълнението на наказанието за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер.

Подсъдимият е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от четири години. Той ще заплати по сметка на ОД на МВР-Плевен разноските по делото в размер на 1889,29 лева, разноските по делото  в размер на 260лв и разноски в полза на частния обвинител в размер на 400лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама