Мъж, наругал и заплашил държавна служителка, отива в затвора

17:17, 17 мар 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Плевен призна Х.П.П.  за виновен в това, че на на 07.03 тази година извършил непристойни действия, грубо нарушил обществения ред и изразил явно неуважение към обществото.

Според съдебните документи мъжът, който е безработен и  осъждан, нахлул в Агенцията по вписванията и недоволен от осбуждването започнал да хвърля листове, да нанася удари с юмруци по гишето, отправяйки  цинични реплики към главен специалист от службата в Плевен. Подсъдимият крещял, че е безработен и пари на "скапаната държава" нямало да дава. Заплашил служителката, че ще разбере къде живее и ще я пребие.

Осъден е на три месеца лишаване от свобода и на обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане по местния радиовъзел. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.


Съдът привежда присъда по дело на РСайонния съд във Велико Търново, влязла в сила на 02.07.2014 г., а именно- една година лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно отделно от определеното с настоящата присъда наказание.


Присъдата може да се обжалва и протестира пред Плевенски окръжен съд в 7- дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама