Пет културни проекта в Плевен са одобрени за финансиране

07:00, 18 мар 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет от общо девет депозирани проекти са одобрени за финансиране на първата сесия от Културния календар на Плевен за 2017 година, съобщи пресцентърът на общината. 

 С еднакъв брой точки - 485, общинската комисия е определила концертът спектакъл „Пей ми песен, Северняко” на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Ив. Вълев” и изложбата „Неразгаданите символи на древността” на Регионалния исторически музей в Плевен. 

Следват ги балетният спектакъл „Куклената фея” на Маня Николова /461 т./, концертът „Симфонична гала” на Плевенската филхармония /457 т./ и Международната писателска среща „Побратимени светове” на Дружеството на писателите” /414 т./. , на която ще бъдат творци от съседни държави на Балканите, също ще получи финансирне. 

Проектите са оценявани по точкова система , като  под минимума от 300 точки са останали четири предложения , които няма да получат финансиране. До края на годината ще се състои още една сесия на комисията, която ще оцени следващите  предложения, получени  от 1 до 31 май, а класирането ще бъде обявено през юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама