Община Плевен публикува списъците със заличените лица по изборни секции

08:23, 19 мар 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Плевен публикува на официалния си сайт списъците със заличените лица във всички секции за парламентарните избори на 26 март. Списъците са изготвени по постоянен адрес и включва граждани, които са поставени под запрещение, изтърпяват наказание лишаване от свобода или са вписани в списъка за гласуване по настоящ адрес. Заличени са и лицата, които имат удостоверение за гласуване на друго място, както и заявилите, че ще гласуват извън страната. 

Според изборния кодекс, в случай че едно лице е вписано в списъка на заличените лица, но има право да гласува, може да поиска да се запознае с основанието за заличаването му и да поиска да бъде изключено от този списък. Това става чрез писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. Заявлението трябва да съдържа доказателства и документи, удостоверяващи правото на лицето да гласува.

Отказът за изключване от списъка на заличените лица се съобщава на заявителя незабавно и може да се обжалва пред съответния административен съд в 24-часов срок от съобщаването.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама