Общините в Плевен ще отбележат Седмицата на действието

08:12, 20 мар 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студентите и преподавателите от специалност "Социални дейности" в Медицинския колеж в  Плевен ще отбележат на 21 март световния ден на социалната работа. Срещата ще е  в зала "Плевен" на областната администрация и ще е под патронажа на областния управител Марио Тодоров. Освен медиците, са поканени и представители на всички социални институции от местната администрация и  неправителствени и образователни институции, ученици. 

Възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм"Алеко Константинов" ще изиграят ролева игра по казуса "Дете в риск", а бъдещите социални работници от Медицинския колеж ще представят презентация, посветена на социалните дейности. 

Музикални изпълнения са подготвили деца от центровете за настаняване от семеен тип в Плевен, гости ще има от Дневния център за възрастни  с увреждания в града. 

Световният ден на социалната работа се организира в рамките на седмицата на действието, която се отбелязва всяка година през втората половина на месец март. 

Седмицата на действието ще бъде отбелязана на територията на цялата Плевенска област  от всички дирекции за социално подпомагане. 

На 23 март година от 11 часа дирекция социалната служба в Плевен ще представи презентация на тема „Социалната работа - трудности и предизвикателства" пред представители на община Плевен, ОД Полиция, неправителствени организации. На срещата ще се дискутират въпроси, касаещи съвместната работа на институциите, поканени на срещата. 

В Долна Митрополия планират от 20 до 26 март  да организират  презентация с раздаване на флаери и допълнителни материали на присъстващите . 

Социалната служба в Никопол е планирала спортен празник . В община Гулянци  на 23 март ще бъде представена доклад„Социалната работа - трудности и предизвикателства” в присъствието на служители на общинската администрация. 

Презентации са предвидили и  социалните служби в Белене и Червен бряг. В Левски на среща са поканени професионалните приемни родители от общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама