Пет нарушения по пътищата през почивните дни в Плевенско

13:23, 20 мар 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо шест нарушители на Закона за движение по пътищата са регистрирани в Областната дирекция на МВР в Плевен през почивните дни, става ясно от полицейския бюлетин."Фолксваген Голф" е спрян за проверка на  19 март в 15.35 часа, на около 1000 метра от пътното кръстовище село Дебово – село Любеново. При извършената проверка на водача – 44-годишен от село Згалево за употреба алкохол с техническо средство "дрегер алкотест 7510" , уредът е отчел положителен резултат 2,19 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване.

Две бързи полицейски производства са образувани на 17 март за това, че моторни превозни средства не са регистрирани по законен ред. На пътя в посока за село Въбел на 16 март около 18.20 часа, автопатрул спира мотопед "Кавазаки", управляван от 71-годишен плевенчанин. От извършената проверка е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Същия ден 16-годишен е заловен на бул. "Русе" в Плевен да управлява мотопед "MBK" , който не регистриран. Уведомени са прокурори. 

Мотопед "Априлия"без регистрационни табели е спрян за проверка в град Койнаре на 17 март около 12:30 часа в хода на специализирана операция. Проверка на документите е установила, че водачът – 63-годишен от същия град, управлява без да притежава свидетелство за управление  и управляваното от него МПС не е регистрирано по съответният ред. 

Автоконтрольори спират лек автомобил "Опел Вектра"на 15 март  малко преди полунощ в град Плевен на улица "Орлица". При извършената проверка на водача – 42-годишен от Плевен, за алкохол с техническо средство "Дрегер алкотест 7510", уредът е отчел положителен резултат - 1,50 промила. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

По случаите продължават работа разследващи полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама