Общо шест нарушители на Закона за движение по пътищата са регистрирани в Областната дирекция на МВР в Плевен през почивните дни, става ясно от полицейския бюлетин."Фолксваген Голф" е спрян за проверка на  19 март в 15.35 часа, на около 1000 метра от пътното кръстовище село Дебово – село Любеново. При извършената проверка на водача – 44-годишен от село Згалево за употреба алкохол с техническо средство "дрегер алкотест 7510" , уредът е отчел положителен резултат 2,19 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване.

Две бързи полицейски производства са образувани на 17 март за това, че моторни превозни средства не са регистрирани по законен ред. На пътя в посока за село Въбел на 16 март около 18.20 часа, автопатрул спира мотопед "Кавазаки", управляван от 71-годишен плевенчанин. От извършената проверка е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Същия ден 16-годишен е заловен на бул. "Русе" в Плевен да управлява мотопед "MBK" , който не регистриран. Уведомени са прокурори. 

Мотопед "Априлия"без регистрационни табели е спрян за проверка в град Койнаре на 17 март около 12:30 часа в хода на специализирана операция. Проверка на документите е установила, че водачът – 63-годишен от същия град, управлява без да притежава свидетелство за управление  и управляваното от него МПС не е регистрирано по съответният ред. 

Автоконтрольори спират лек автомобил "Опел Вектра"на 15 март  малко преди полунощ в град Плевен на улица "Орлица". При извършената проверка на водача – 42-годишен от Плевен, за алкохол с техническо средство "Дрегер алкотест 7510", уредът е отчел положителен резултат - 1,50 промила. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

По случаите продължават работа разследващи полицаи.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно