Детска градина в Плевен се включва в кампанията "Да спасим едно дърво"

08:10, 21 мар 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детска градина "Звънче" в Плевен ще засади в двора си дръвчета днес от 16:30 часа , съобщи директорката Даниела Дончева. Акцията е част от националната кампания „Да спасим едно дърво”.  Ден по-рано - в понеделник следобед, по същия проект родители на децата от „Звънче” занесоха в градината събрана от тях отпадъчна хартия, с парите от която ще бъдат купени книжки за обогатяване на библиотеките на групите.

Пак благодарение на родителите, които гласуваха в интернет, през миналата година, детската градина беше сред успешните участници в друга екологична инициатива – „Когато станем 100 000 ще посадим гора”, чиято крайна цел е в България да бъдат посадени 1.1 милиона дървета. Детска градина „Звънче” събра много харесвания и получи 100 фиданки – по 10 явора и жълъди и 80 борчета. Малките дръвчета са съхранени и сега, при настъпването на пролетта ще бъдат засадени в двора на градината.

Освен тези, звънчовците ще получат като подарък и други дръвчета – гинко билоба, отгледани от плевенския художник Диян Павлов – Джими. Той  е поканен от Даниела Дончева за ментор в заниманията по друг интересен проект на „Звънче” – за ръчно производство на хартия. Такава технология  художникът е въвел в своята творителница „О’Писменехъ”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама