Румен Петков в Долни Дъбник: Ние имаме конкретни ангажименти в земеделието

14:22, 21 мар 17 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коалиция „АБВ – Движение 21“ има ясни и конкретни ангажименти в областта на земеделието. Това заяви на среща в Долни Дъбник водачът на листата на Коалицията Румен Петков. „България допусна през последните 15 години голяма грешка в тази област. Освен всичко други ние допуснахме съсипването на пазарите, които страната ни имаше. 

Една от грешките в земеделието е, че евроинструментите ни бяха насочени главно към зърнопроизводството. То се изнася навън и после ни се връща под формата на готов продукт. Затова ние настояваме и ще реализираме изграждането на държавен инвестиционен фонд, с 1млрд. лева държавен капитал и реализацията на публично-частното партньорство, с приоритет изграждането на селскостопански предприятия, които да играят роля в проблема със заетостта на по-малките населени места. Плевен е единствената област в страната, в която има три селскостопански института. 

Ние трябва не просто да съхраним тази научна мисъл в селското стопанство,  но и да създадем условия за реализация“, каза Румен Петков. Той заяви и позицията на Коалиция за развитието на туризма в Плевен и региона, като основа за това е 140-та годишнина от Плевенската епопея и 40 години от изграждането на Панорамата. В Долни Дъбник бе открит и клуб на ПП АБВ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама