Бизнесът в Плевен на протест срещу общинска наредба

17:00, 21 мар 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представители на малкия и на средния бизнес в Плевен започват протести срещу новата общинска наредба, която регламентира условията за изграждането на летни градини и навеси към заведенията в Плевен. Това съобщи Лъчезар Иванов от създадения комитет. 
 Участниците са собственици на кафе-аперитиви, заведения за бързо хранене, ресторанти. Според тях с новите изисквания  общината възпрепятства бизнеса им, губят клиенги и работни места.места. 

Комитетът организира протест утре в 14 часа пред общината, като едновременно от този час ще затворят и всички заведения. 

Според новата наредба, гласувана на последната сесия на общинския съвет, летните градини могат да се ползват само за чадъри и леки съоръжения. това обаче прави летните градини при заведенията неизползваеми  при вятър и дъжд, смятат от бранша. Според собствениците на заведения, общината масово отказвала да узаконява тези съоръжения и заплашвала с глоби. 

На практика новите навеси могат да бъдат използвани само в летните месеци, а бизнесът настоява да се разреши поставяне на по-солидни и слънцезащитни съоръжения, които да могат да се ползват целогодишно. 
Плевенският кмет Георг Спартански заяви пред представители на комитета, че утре ще се срещне с тях в приемното си време. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама