Общински съветник от Плевен отказа да плати глоба за неправилно паркиране

17:13, 21 мар 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общински съветник е отказал да плати глобата си за неправилно паркиране и избягал малко преди да вдигнат колата му с "паяк", съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Инцидентът, станал вчера, е бил съпроводен от грозен скандал между съветника и служители на полицията.

Кметът Георг Спартански умишлено отказа да съобщи името на нарушителя и към коя политическа група принадлежи, за да не се тълкува скандалът като предизборна акция.Той обаче се ангажира да провери случая и лично с пари от джоба си погаси задължението на нарушителя в размер на 30 лв.  Кметът обеща, че ще постъпи по същия начин при всички следващи подобни нарушения на общински съветници.

Не съм началник на общинските съветници, а един от тях. Началници на съветниците са тези, които са ги изпратили в местния парламент. Това заяви по повод скандала председателят на общинския съвет Мартин Митев. Той посочи, че осъжда подобно поведение, защото един изолиран инцидент  хвърля петно върху целия общински съвет.Според него случаят се използва за предизборна кампания, тъй като от всички репатрирани за една седмица 38 автомобила, избирателно се огласява само  един. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама