Плевенско сдружение организира конкурс за есе за мир

12:49, 22 мар 17 / Култура 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конкурс за ученическо есе организира по своя проект „МИР” сдружение „Учебна работилница Европа” в Плевен. Темата на конкурса е „Моята представа за Европа в мир и свобода”.

Проектът „70 години от края на войната - 70 години от освобождението - да защитим човешкото достойнство свободни и в мир да изградим бъдещето на Европа - МИР” е финансиран по програма „Европа за гражданите” и е поредният успешен проект на сдружението, което е негов координатор. В него участват още четири неправителствени организации от Румъния, Германия и Словения.

В конкурса могат да участват ученици от училищата в област Плевен на възраст от 15 до 18 години. Есетата ще се оценяват от тричленна комисия под председателството на началника на отдел „Образование” в Община Плевен, Йонита Иванова. При оценяването ще бъде взето под внимание доколко задълбочено е представена темата, оригиналността при представянето на личвното мнение по темата, логичност при представените аргументи, оригиналност и изразителност на използвания стил на писане.

Обемът на конкурсните творби не трябва да надвишават 3 600 знака.

Есетата трябва да бъдат представени само в електронен вид. Те трябва да бъдат подписани с трите имена на автора, училището, класа и възрастта.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на заключителното събитие по проекта - Конференция за мир, чийто патрон е кметът на община Плевен Георг Спартански. Конференцията ще се състои на 3 май 2017 г. от 14.00 до 16.00 часа в Художествена галерия „Илия Бешков”. Отличеното с първа награда есе ще бъде прочетено пред присъстващите и ще бъде акцент на форума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама