85-годишна от Левски даде 5000 евро и 8500 лева на телефонни измамници

13:06, 22 мар 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

85-годишна жителка на град Левски се раздели с 5000 евро и 8500 лeва при поредната телефонна измама, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР. Жената получила телефонно обаждане вчера малко след 18 часа от мним служител на полицията, който обяснил, че в момента се провежда полицейска операция. За това били необходими пари, за да се заловят лица, занимаващи се с измами. . 85-годишната сложила 5000 евро и 8900 лева в дамска чанта и я оставила пред дома си на улична пейка, след което се е прибрала, понеже била предупредена, че може да има стрелба.

Уведомени са прокурори от  Плевен и Левски. За пореден път от полицията напомнят на гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод.

От Областната дирекция на МВР в Плевен апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. По никакъв повод да не предприемат разплащания в други градове.

В България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции, като разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време,  винаги се сверявят личните данни и се издава съответен документ, напомнят от полицията.

От там апелират  близките непрекъснато да говорят за това на възрастните си родители и да им напомнят как случайно може да станат жертва на измама.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама