Румен Петков: Предизборната кампания е опорочена с помощта на изпълнителната власт

15:18, 24 мар 17 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предизборната кампания бе опорочена и в това участва изпълнителната власт. Това заяви днес водачът на листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ в Плевен Румен Петков. Според него министърът на здравеопазването фаворизира определен кръг хора и вероятно премиерът и президентът подкрепят тези негови действия. Петков посочи, че фаворизираният е лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, в чиито аптеки се раздават пропагандни политически материали. Петков подчерта, че сред обслужващите варненския бизнесмен са и представителите на ЦИК от БСП и ГЕРБ. Има десетки сигнали в ЦИК за това, че аптеките на Марешки извършват незаконна политическа пропаганда, но за съжаление няма никаква реакция и изборите се опорочават, подчерта Румен Петков.

По думите му, в опорочаването участва и Софийският градски съд, където повече от 40 човека са учредители  на двете формации на Марешки – Национално движение за свобода и демокрация (НДСД) и ВОЛЯ, а документите са попълвани с един и същ текст и подписите си приличат. „Софийският градски съд легитимира престъпление, това е недопустимо в една демократична държава, член на ЕС и съм смаян от факта как регистрацията на ВОЛЯ още не е заличена. Така СГС поставя под съмнение изборите“, каза Петков.

Той отправи въпрос към министъра на външните работи защо допуска двоен стандарт, тъй като на срещите с представителите на ПАСЕ единствено АБВ не е била поканена, но за сметка на това в програмата служител на външно министерство е включил партия ВОЛЯ. Румен Петков заяви категорично, че външният министър незабавно трябва да каже дали някой от повереното му министерство е взел рушвет от Марешки или става въпрос за друг тип зависимости. Защото не е нормално единствено АБВ да не участва в срещите с ПАСЕ и то защото ние сме заявили ясно позицията си от необходимостта за провеждане на честни избори, заяви водачът на листата"АБВ-Движение 21.

Румен Петков се обърна и с въпрос  към Цецка Цачева дали тя счита, че преференциалният вот не се ползва за купуване на гласове. Според Петков тя би трябвало да отговори на това преди изборите, а не в понеделник, , защото е много вероятно тя  да не бъде депутат в следващия парламент.

Вторият в плевенската листа Цветан Антов, който също присъства на срещата сподели, че в предизборната кампания не е видял дебат между идеи и програми. "Категорично мога да заявя, че единствено кампанията на коалиция „АБВ – Движение 21“ бе позитивна и смислена, без да се занимаваме с останалите политически субекти, като се опитахме да представим нашата платформа и приоритети. Гордея се с това и се надявам, че българските граждани най-накрая ще направят правилния избор и на 26 март ще ни подкрепят с бюлетина номер 8. Защото сме доказали, че отстояваме това, което сме поели като ангажимент“, заяви  Цветан Антов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама