"Прозрачност без граници" проверява нарушение на изборния процес в плевенското село Буковлък

16:01, 26 мар 17 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представител на Асоциация "Прозрачност без граници" е подал сигнал в РИК-Плевен за нарушения на изборния процес в секция №206 в плевенското село Буковлък. Според сигналаq в тъмната стаичка, заедно с избирателите, влизал представител на една от регистрираните партии и давал указания как да се гласува.

Поискана е незабавна проверка и незабавно отстраняване на нарушението.

Проверка на място от представители на РИК-Плевен не е установила нередности и според заключението твърденията на сигнала не отговарят на истината.  Председателят на въпросната секционна комисия Алексей Христов Цветанов е уверил проверяващите, че изборният ден протича нормално и без вмешателства от страна на представители на политически партии. 

От РИК отбелязват, че в сигнала не е упомената и политическата сила, чийто представител е давал указания на избирателите,  въпреки че по закон всички представители на политически партии и коалиции носят баджове с отличителни знаци и документ, удостоверяващ тяхната принадлежност.

 Решението на комисията е да остави без уважение подадения сигнал. То може да бъде обжалвано пред СИК в срок от  три дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама